Samtal

Naturen och skogen runt gården  används för flera typer av samtal. Jag, Lena Larsson är certifierad handledare i handlingsprogrammet Sorgbearbetning samt utbildad socialpsykolog. Ingår också i ett nätverk med samtalsledare.
Här kan du se ett urval av det jag erbjuder, vill du veta mer tveka inte att kontakta mig.

Sorgbearbetning för harmoni och glädje
Kanske du varit med om en separation, sjukdom och dödsfall. Eller har du något som skaver inombords och som du inte kan sätta fingret på? Du får ett konkret och effektfullt verktyg för att bearbeta tidigare förändringar eller förluster och som du kan använda för att klara framtida motgångar. Bearbetning i grupp med mig, Lena som handledare.
Vi träffas åtta gånger. Du kan läsa mer om kursinnehållet här. Kursstart  5 oktober. Jag ger även individuell  handledning.

Boosta din existentiella hälsa –samtal om livsmening, livsmod och livsglädje
När det krävs livsomställningar i samband med den kris som vi och samhället går genom just nu är det extra viktigt att stärka den existentiella hälsan. Existentiell hälsa handlar bland annat om hur du ser på dina möjligheter i livet och på vilket sätt du hanterar förluster och kriser.

Beskrivning; Trots god fysisk och psykisk hälsa kan vi ibland känna oss sköra. Det kan bero på att den existentiella hälsan behöver stärkas. Enligt WHO finns det åtta livsaspekter av den. Ett nyfiket och konstruktivt förhållningssätt till dessa ökar möjligheten till god existentiell hälsa. Med hjälp av samtalskort inspireras du till samtal som utvecklar dig och hjälper dig hitta nya vägar i livet.  Kortleken består av 24 kort fördelade på åtta teman: Upplevelse av sammanhang, Existen­tiell styrka och kraft, Tillit som livskraft, Meningen med livet, Upplevelse av helhet, Harmoni och inre lugn, Upplevelse av förund­ran och Förhoppning. Varje tema omfattar tre frågor: hur du tänker, känner och handlar. Frågorna lyfter fram mönster som antingen hindrar dig från att komma vidare i livet eller som stimu­lerar dig att utvecklas och hitta nya vägar. Fika/mellanmål ingår.
Plats; Erikstorp, Ulvåker. Vi är i  soldattorpet där det finns  två kaminer, en vedeldad och en gasol.  Torrdass finns. 
Kursen passar alla vuxna oavsett ålder och livserfarenheter
Vi träffas fem gånger
Antal deltagare; 8 – 10 *(hänsyn tas till Folkhälsomyndighetens riktlinjer, dvs kan komma starta vid färre antal anmälda)
Material; Samtalskort med frågor. Deltagare tar med egen anteckningsbok för eventuella personliga reflektioner.
Startar då det finns en grupp på åtta .

Vägledningssamtal för förändring och stresshantering
Är samtal med mig där du tar upp frågor eller ämnen som känns viktiga för dig för att minska din stress. Det kan handla om hur livet är, hur det varit och hur du vill att det ska vara. Du kanske inte känner dig tillfreds utan tänker att du nog behöver förändra något i ditt liv men du vet inte riktigt vad och hur.

Dessa funderingar kan göra dig orolig och stressad då du inte vet om du ska acceptera situationen eller förändra den , eller hur du ska kunna acceptera livet som det blivit och är . Du kan vara tveksam till om du klarar av att genomföra det du kommit fram till.

Jag vägleder och coachar dig för att du själv lättare ska komma fram till svaren på dina frågor. Det handlar alltså inte om någon terapi eller behandling. Samtalar gör vi i första hand under en promenad ute i naturen. Men vid extremt dåligt väder träffas vi inomhus. Antalet gånger beror på ditt behov. Ibland räcker ett tillfälle och ibland behövs en hel samtalsserie.