Om mig

Jag är en erfaren, trygg och jordnära bonde och beteendevetare med en filosofie magisterexamen i socialpsykologi i bagaget.  Under många år har jag jobbat med HR-frågor och hjälpt hundratals chefer med skiftande utmaningar. Jag har också i olika sammanhang jobbat med att stödja och vägleda människor som haft erfarenhet av ohälsa.
Min drivkraft är att ge människor tillit till sin egen förmåga att göra förändringar i livet och hjälpa människor till acceptans av det som inte går att förändra. För mig är det viktigt att känsla, tanke och handling går ihop. Det gör att jag upplever balans i livet.
Jag vill dela med mig av vår gård med djur, jord och skog och min erfarenhet av att samtala med människor som har vitt skilda erfarenheter och utmaningar. Samtalet får oss att stanna upp och reflektera över både oss själva och omgivningen så vi kan fatta kloka beslut både på arbetet och i privatlivet. I dagens digitala vardags-och arbetsliv med högt tempo missas att samtal och naturvistelse är kraftfulla verktyg för vi ska vara hållbara som människor men också för att nå både produktivitet, hälsosamma arbetsplatser och ett mänskligt ledarskap.
 
Mina rötter har jag på en liten bondgård i södra Östergötland där jag föddes i början av sextiotalet. Dit, till vår skog och huset från 1849 som jag växte upp i, återvänder jag och övriga familjen ofta. När jag var 24 år tog kärleken mig till en bonde på andra sidan Vättern. 2015 fick vi möjlighet att köpa granngården till min mans föräldrahem. Min man och våra söner såg fram emot mer mark att bruka men för mig var det något helt annat som fångade mitt intresse. Det var ett sädesmagasin, ett hönshus och en liten ladugård. När jag klev in i gårdens magasin bland redskap, säckar, hinkar och diverse skräp var det kärlek vid första ögonkastet. Jag hade efter många år hittat ytterligare en näringsrik jordmån för mina rötter. Det gav mig kraft och mod till att säga upp mig från fast jobb och bli kombinatör. Ganska raskt blev det höns, får, kossor och kaniner på gården i kombination med tillfälliga anställningar för både mig och min man. I samma veva blev jag också godkänd som samtalsledare inom Försvarsmakten.

Jag är också certifierad handledare i Programmet för Sorgbearbetning™ vilket kan beskrivas som en kurs, eller är ett pedagogiskt program, med terapeutiska effekter . Sorg innebär direkta förluster av någon eller något. Drömmar, förhoppningar och förväntningar på framtiden spricker. Vår psykiska och existentiella hälsa påverkas. Programmet ger dig kunskap om hur du efter en förlust, uppnår känslomässig läkning så att du återfår en känsla av balans och ökat välbefinnande. 
Efter 30 år med fasta anställningar blev jag kombinatör. Numera erbjuder jag ledarskapsutveckling, bondgårds-upplevelser, samtal och friskvård och konsultuppdrag inom HR och socialt arbete.
 Vill du veta mer om mina utbildningar och erfarenheter så finns jag på Linkedin.